Sølv U-15 Piger (7-mands) 2011

U-15 Pigerne der vandt sølv i 7-mands ved de sjællandske mesterskaber i foråret 2011.

Øverste fra venstre: Træner Lotte Navndrup Petersen, Anisa, Cecilie, Melda, Josefine, ???, Hafsa, Malene, Rejhane, Sarah, Kristine, Gjelane, Asma og Iman.

Efter en fremragende turnering i løbet af foråret med kun tab af et enkelt point og en målscore på 37-7, var U15-pigerne fra Værebro Boldklub parat til finalerunden i 7-mands om det sjællandske mesterskab i Borup. Det skulle vise sig at blive en dramatisk dag hvor pigerne og trænerne var igennem hele følelsesregisteret.

Den første kamp mod B1901 fra Nykøbing Falster endte med en sejr på 4-1. Næste kamp mod Endeslev/Vråby blev en hård omgang for pigerne, flere måtte bide i græsset og var under kyndig behandling af deres trænere Lotte Navndrup Petersen og Axel S.Olsen. Kampen blev alligevel vundet 3-2, og tredie kamp ventede de seje piger. Her skulle de møde Havdrup I.F. og efter en velkommen pause på en times tid, var pigerne så meget i orden igen, at de vandt kampen 6-0.

Nu var finalepladsen om det sjællandske mesterskab på plads, og forventninger steg, da det absolut var et tændt hold der skulle på banen. Allerede fra starten af kampen, blev problemerne åben-lyse for de mange tilskuere, der havde taget hele vejen fra Bagsværd til Borup for at støtte pigerne.

Holdet består af en samling piger af vidt forskellige etniske grupper og har fundet sammen i et fantastisk venskab via deres fodbold. Det er ikke noget, der bliver tænkt på i deres daglige liv, men pigerne måtte i hele kampen stå mål fra modstandernes diverse racistiske tilråb. »Rejs hjem og skyd på hinanden« var bl.a. en af de bemærkninger, der lød til pigerne. Det var under al kritik, at dommeren ikke brød ind, men overhørte tilråbene.

Ifølge reglerne skulle pigerne spille 2 x 20 min. i finalekampen. Kampen stod 1-0 til Værebro efter 20 min. Dommeren fløjtede først 1. halvleg af efter 30 min., hvilket betød, at Hvidebæk I.F. nåede at udligne til 1-1. I anden halvleg fløjtede dommeren kampen af allerede efter 20 min., og det lige efter at Hvidebæk I.F scorede til 2-1.

Det fik Værebros trænerteam til at indgive en protest og et tilbud om at spille 10 min. ekstra således, at der i begge halvlege blev spillet 30 min.

Det blev afvist af Hvidebæks træner og med endnu et tilbud for at få en afgørelse på dagen, tilbød Værebro en straffesparkskonkurrence, da kampen ved 2 x 20 min. ville havde stået 1-1. Ifølge reglerne skulle finalekampen afgøres ved straffesparkskonkurrence ved uafgjort. Dette blev tilsvarende afvist. Stævneledelsen under D.B.U. bestemte dermed, at Forbundet skulle afgøre sagen.

Det var et stort antiklimaks både for Hvidebæk og Værebro Boldklub, da ingen af holdene fik overrakt deres velfortjente medaljer, men måtte vende hjem og her vente på D.B.U.s skrivebordsafgørelse.

Afgørelsen faldt desværre ud til Hvidebæks fordel, hvilket betyder, at pigerne fra Værebro trods alt vandt sølv.

Sølvmedaljen pigerne måtte gå så meget igennem for.

Henvendelse til Jørgen Franck hvis du har nogle flere detaljer.